Causas e solucións da fuga de aceite pola separación de aceite do compresor de aire de pistón

 

A fuga de aceite está intimamente relacionada cos seguintes factores: problemas de calidade do aceite, problemas do sistema de compresores de aire, equipos de separación de aceite inadecuados, deficiencias na planificación do sistema de separación de petróleo e gas, etc. Durante o procesamento real, descubrimos que a maioría das queixas non foron causadas. pola calidade do aceite.Entón, ademais do problema de calidade do petróleo, que outras razóns levarán á fuga de aceite?Na práctica, concluímos que as seguintes condicións tamén provocarán fugas de aceite:

1. Fallo da válvula de presión mínima

Se hai un punto de fuga no selo da válvula de presión mínima ou se abre a válvula de presión mínima con antelación (debido á presión de apertura planificada de cada fabricante, o intervalo xeral é de 3,5 ~ 5,5 kg/cm2), o tempo de presión para o establecemento do depósito de petróleo e gas na fase inicial de funcionamento da máquina aumentará.Polo momento, a concentración de néboa de gasóleo a baixa presión é alta, o caudal a través da fracción de aceite é rápido, a carga da fracción de aceite aumenta e o efecto de separación diminúe, isto leva a un alto consumo de combustible.

Solución: reparar a válvula de mínima presión e substituíla se é necesario.

2. Utilízase aceite de motor non cualificado

Actualmente, os compresores de aire de parafuso xerais teñen protección contra altas temperaturas e a temperatura de disparo é xeralmente duns 110 ~ 120 ℃.Non obstante, algunhas máquinas usan aceite de motor non cualificado, que mostrará diferentes graos de consumo de aceite cando a temperatura de escape é alta (en base a iso, canto maior sexa a temperatura, maior será o consumo de aceite), a razón é que a alta temperatura, despois de separación primaria do barril de petróleo e gas, algunhas pingas de petróleo poden ter a mesma orde de magnitude que as moléculas da fase gaseosa e o diámetro molecular é ≤ 0,01 μ m.O aceite é difícil de capturar e separar, o que supón un alto consumo de combustible.

Solución: averigua a causa da alta temperatura, resolve o problema, reduce a temperatura e selecciona o máximo posible aceite de motor de alta calidade.

3. A planificación do tanque de separación de petróleo e gas non está normalizada

Algunhascompresor de aire de pistónfabricantes, ao planificar o tanque de separación de petróleo e gas, a planificación do sistema de separación primario non é razoable e a función de separación primaria non é ideal, o que resulta nunha alta concentración de néboa de aceite antes da separación de aceite, carga de aceite pesado e falta de capacidade de tratamento, o que resulta en alto consumo de aceite.

Solución: o fabricante debe mellorar a planificación e mellorar o papel da separación primaria.

4. Sobrecombustible

Cando o volume de repostaxe supera o nivel normal de aceite, parte do aceite quítase co fluxo de aire, o que provoca un consumo excesivo de combustible.

Solución: despois de apagar, abra a chave de aceite e drene o aceite ao nivel normal de aceite despois de que a presión do aire no barril de petróleo e gas se descargue a cero.

5. A válvula de retención de retorno está danada

Se a válvula de retención de retorno de aceite está danada (de unha vía a dúas vías), a presión interna do tambor de eliminación de aceite verterá unha gran cantidade de aceite de novo no tambor de eliminación de aceite a través do tubo de retorno de aceite despois da parada.O aceite no interior do tambor de eliminación de aceite non será aspirado de volta á cabeza da máquina a tempo durante a seguinte operación da máquina, o que provocará que parte do aceite saia do compresor de aire co aire separado (esta condición é común en máquinas sen circuíto de aceite). válvula de parada e válvula de retención de saída de escape da cabeza).

Solución: verifique a válvula de retención despois da retirada.Se hai varios, só tes que clasificalos.Se a válvula de retención está danada, substitúea por outra nova.

6. Equipos de tubo de retorno de aceite inadecuados

Ao substituír, limpar e reparar o compresor de aire, o tubo de retorno de aceite non se introduce na parte inferior do separador de aceite (Referencia: é mellor estar a 1 ~ 2 mm de distancia do centro do arco na parte inferior do separador de aceite), polo que o aceite separado non pode volver á cabeza a tempo e o aceite acumulado esgotarase co aire comprimido.

Solución: pare a máquina e axuste o tubo de retorno de aceite a unha altura razoable despois de que o alivio de presión se restableza a cero (o tubo de retorno de aceite está a 1 ~ 2 mm da parte inferior do separador de aceite, e o tubo de retorno de aceite inclinado pódese inserir no a parte inferior do separador de aceite).

7. Gran consumo de gas, sobrecarga e uso a baixa presión (ou a correspondencia entre a capacidade de tratamento de aceite seleccionada antes de que a máquina saia da fábrica e a capacidade de escape da máquina demasiado axustada)

Cargar uso a baixa presión significa que cando o usuario utiliza ocompresor de aire de pistón, a presión de escape non alcanza a presión de traballo adicional do propio compresor de aire, pero basicamente pode satisfacer os requisitos de consumo de gas dalgúns usuarios empresariais.Por exemplo, os usuarios empresariais aumentaron o equipo de consumo de gas, polo que o volume de escape do compresor de aire non pode alcanzar o equilibrio co consumo de gas do usuario.Suponse que a presión de escape adicional do compresor de aire é de 8 kg / cm2, pero non é práctico Cando está en uso, a presión é só de 5 kg / cm2 ou incluso inferior.Deste xeito, o compresor de aire está en operación de carga durante moito tempo e non pode alcanzar o valor de presión adicional da máquina, o que provoca un aumento do consumo de aceite.O motivo é que, baixo a condición de volume de escape constante, o fluxo da mestura de aceite e gas a través do aceite é acelerado e a concentración de néboa de aceite é demasiado alta, o que agrava a carga de aceite, o que provoca un alto consumo de aceite.

Solución: póñase en contacto co fabricante e substitúa un produto de separación de aceite que poida coincidir coa baixa presión.

8. A liña de retorno de aceite está bloqueada

Cando a tubaxe de retorno de aceite (incluída a válvula de retención no tubo de retorno de aceite e a pantalla do filtro de retorno de aceite) está bloqueada por materias estrañas, o aceite condensado na parte inferior do separador de aceite despois da separación non pode volver á cabeza da máquina e o condensado. as pingas de aceite son explotadas polo fluxo de aire e quítanse co aire separado.Estes corpos estraños son xeralmente causados ​​por impurezas sólidas que caen do equipo.

Solución: detén a máquina, retira todos os accesorios do tubo de retorno de aceite despois de que a presión do tambor de aceite se descargue a cero e elimine os corpos estraños bloqueados.Cando o separador de aceite está integrado no equipo, preste atención a limpar a tapa do tambor de petróleo e gas e preste atención a se hai partículas sólidas na parte inferior do núcleo do separador de aceite.

piston air compressor-1
piston air compressor-2

Hora de publicación: 16-novembro-2021